15. Maija Latvija

Cietie vāki.

Cena tirdzniecības vietās: EUR 18.-

504 lappuses

Faila formāts: PDF

Pagājuši septiņdesmit septiņi gadi kopš “15. maija Latvija” ir kļuvusi par vēsturi. Objektīvi skatoties, K. Ulmaņa vadītās autoritārā valsts vieta un nozīme Latvijas kopējā vēsturē ir ievērojama, bet tās atstātās pēdas – pietiekami dziļas un neizdzēšamas, kuras gan var vērtēt dažādi un atšķirīgi. Vienā svaru kausā būtu režīma pozitīvais veikums un neapšaubāmie sasniegumi, otrajā – tā pieļautās kļūdas un neveiksmes.

Lai objektīvi paskatītos uz Kārļa Ulmaņa laiku, ir tapusi apjomīga vēstures grāmata, kuras veidošanā iesaistījušies izcili Latvijas vēsturnieki – Inesis Feldmanis, Aivars Stranga, Jānis Taurēns, Ineta Lipša, Ilgvars Butulis, Ēriks Jēkabsons, Antonijs Zunda. Grāmatas zinātniskais redaktors un projekta vadītājs – profesors Inesis Feldmanis.

Grāmatā tiek apskatīti teorētiski jautājumi – vēsturiskā atmiņa, historiogrāfija, autoritāra režīma iezīmes; plaši analizēta apvērsuma sagatavošana, norise, politiskā sistēma pēc apvērsuma, ideoloģija un propaganda, ārējā politika, iekšpolitika, kā arī kultūra, izglītība, patērtētāju kultūra un sociālā kontrole.

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Pētījumi finansēti Valsts pētījumu programmā "Letonika".

Draugiem Facebook Twitter Google+